Ελληνική Αγορά Εργασίας & News

Εφτά πράγματα που θα μπορούσαν να σώσουν την επιχείρησή σας!

27 Ιουνίου 2013

Θα μπορούσατε να καταστρέψετε την επιχείρησή σας αυτή ακριβώς την στιγμή και το χειρότερο είναι ότι δεν το ξέρετε καν. Κάθε μέρα κάνετε μικρές ενέργειες που κόβουν μικρά κομμάτια απ την αξία της επιχείρησής σας. Και μία μέρα μπορεί να φτάσετε σε ένα σημείο που η εταιρεία σας θα καταρρέει και θα αναρωτιέστε πως φτάσατε εκεί.

Μην το αφήσετε να συμβεί. Εδώ είναι οι εφτά τρόποι που μπορεί να καταστρέφετε αργά την επιχείρησή σας, και εφτά τρόποι για να την σώσετε.

1. Φτιάχνετε μια ομάδα management που δεν μπορεί να διαχειριστεί την εταιρεία χωρίς εσάς. Προσλάβατε managers, αλλά δεν τους δίνετε πολύ δύναμη. Εσείς είστε ο άνθρωπος που παίρνει όλες τις σημαντικές αποφάσεις όλοι στην εταιρεία το ξέρουν. Αυτό σας κρατάει στο κέντρο της προσοχής. Μπορεί να νιώθετε καλά γι αυτό, αλλά σας κάνει τον αδύναμο κρίκο σε μια δυνατή εταιρεία.

Πως να την σώσετε: Διοργανώνετε μηνιαία meetings όπου οι managers παίρνουν υπευθυνότητες για την κάθε τους αρμοδιότητα. Αφήστε τους να κάνουν προτάσεις και να προτείνουν λύσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Listen Up: The One Skill You Need to Be a Better Leader

2. Καμιά έξοδος στρατηγικής ή σχέδιο επιτυχίας.  Ακόμα και οι επιχειρηματίες δεν ζούνε για πάντα. Όταν θελήσετε να αφήσετε την εταιρία σας, η επιχείρησή σας θα καταρρεύσει χωρίς ένα σωστό σχέδιο πίσω της. Και χωρίς ένα σωστό σχέδιο, δεν υπάρχει διαρκούσα αξία στην επιχείρησή σας.

Πως να την σώσετε: Διορίστε ξεκάθαρα έναν «Νούμερο 2» στην επιχείρησή σας, και αφήστε την εταιρεία μόνη της για να δείτε πως λειτουργεί χωρίς εσάς. Σχεδιάστε βήματα για διάφορα σενάρια όπως πώληση της εταιρείας, θάνατος, ή σύζευξη.

3. Πληρώνετε τους καλύτερους υπαλλήλους σας ανεπαρκώς. Πρέπει να παραδεχτείτε ότι εκμεταλλεύεστε τους καλύτερους υπαλλήλους σας. Έχουν πάντα την θέληση να κάνουν την περισσότερη και καλύτερη δουλειά για την μικρότερη αμοιβή.

Πως να την σώσετε: Πληρώστε τους 10 με 20% παραπάνω από τις συνηθισμένες τιμές της αγοράς. Αυτές οι χρυσές χειροπέδες θα τους κάνουν ακόμα πιο πιστούς και θα τους δώσουν κίνητρο να συνεχίσουν να δίνουν ότι περισσότερο στην εταιρεία.

4. Δεν μιλάτε στους ανταγωνιστές σας. Τους αγνοείτε πλήρως.

Πως να την σώσετε: Όπως είχε πει ο Κινέζος στρατηγός Sun Tzu: κρατάτε κοντά τους φίλους σας, και τους εχθρούς σας ακόμα πιο κοντά. Μιλάτε συχνά στους ανταγωνιστές σας για να μάθετε την αγορά τους. Τσεκάρετε την στρατηγική ανταγωνισμού του John Forbes Nash που μπορεί να είναι πιο επικερδή από τον ίδιο τον ανταγωνισμό.

5. Δεν επικοινωνείτε με τους πελάτες σας. Σταματήστε να κάθεστε στο γραφείο σας η να βγαίνετε για δείπνο μόνο με τους υπαλλήλους σας. Και όσο το κάνετε αυτό σταματήστε να εμπιστεύεστε πληροφορίες από δεύτερο χέρι. Μπορεί να νιώθετε άνετα μ αυτό, αλλά το να μην ξέρετε για το τι πληρώνουν οι πελάτες σας, μπορεί πραγματικά να βλάψει την εταιρεία σας.

Πως να σώσετε την εταιρεία σας: Γνωρίστε και από έναν διαφορετικό πελάτη κάθε βδομάδα. Μάθετε για τις επιχειρήσεις τους και πως η εταιρία σας τους βοηθάει.

ΣΧΕΤΙΚΑ: 7 Powers Leaders Can Use for Good or Evil

6. Πουλάτε μόνο ότι σας ενδιαφέρει: Πιστεύετε ότι ξέρετε τι θέλουν οι πελάτες σας χωρίς να τους ρωτήσετε. Θυμηθείτε, αυτό μπορούσε να το κάνει μόνο ο Steve Jobs.

Σώστε την εταιρεία σας: Ανακαλύψτε για ποιόν λόγο σας προτιμούν οι πελάτες σας, και γιατί πληρώνουν. Δεν έχει σημασία τι θέλετε να πουλήσετε, σημασία έχει τι θέλουν οι πελάτες σας. Σε όλες τις οικονομίες οι άνθρωποι αγοράζουν παυσίπονα περισσότερο από ότι αγοράζουν βιταμίνες.

7. Δεν αξιολογείτε τους προϋπολογισμούς σας και τις καταστάσεις ταμιακών ροών. Διαχειρίζεστε την εταιρεία σας με βάση το ένστικτό σας και όχι με βάση τους επίσημους αριθμούς. Φοβάστε να μιλήσετε με τον λογιστή σας.

Σώστε την επιχείρηση σας: Ενημερωθείτε για τους αριθμούς της εταιρείας σας μηνιαία και βεβαιωθείτε ότι τους καταλαβαίνετε και θα εκπλαγείτε απ το πόσο καλύτερες αποφάσεις μπορείτε να πάρετε με βάση αυτά τα στοιχεία.

Όπως και να έχει η λύση για την επιτυχία βρίσκεται στον ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ. Ακολουθήστε το ρεύμα της εποχής, μην μένετε στο περιθώριο, επενδύστε σε αξιόπιστους συνεργάτες και με δημιουργική διάθεση θα έχετε επιτυχία!

Η προώθηση στα social media και το internet γενικότερα μπορεί να σώσει την επιχείρηση σας και να αυξήσει κατακόρυφα το ενδιαφέρον των υποψήφιων πελατών. Στοχέψτε στην επαγγελματική παρουσίαση της εταιρείας σας στο διαδίκτυο και πετύχετε τη μέγιστη επαγγελματική σας άνθηση.

Κοινοποίηση:

Σχετικά άρθρα

Related Posts

Σας άρεσε το blog μας;

Αρέσει σε %d bloggers: