Ελληνική Αγορά Εργασίας & News

6 Κανόνες Διαπραγμάτευσης, για να αποκτήσεις οτιδήποτε διεκδικήσεις

Παρακάτω παρουσιάζονται μερικοί από τους πιο καθηλωτικούς κανόνες, που μπορείς να ακολουθήσεις και να παίρνεις αυτό που θέλεις, όποτε το θέλεις!

  • Να θέτεις τους στόχους σου εκ των προτέρων

Είτε χρειάζεσαι αύξηση, είτε θέλεις να διαπραγματευτείς πιο ευέλικτα ωράρια, να θυμάσαι πως:

billionphotos-1659546Γνωρίζοντας τι είναι αυτό ακριβώς που θέλεις να πετύχεις πριν ακόμα ξεκινήσεις την διαπραγμάτευση, είναι ο «χρυσός κανόνας» για να πετύχει και να φέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα. Μόνο που οι περισσότεροι άνθρωποι, το αγνοούν.

Χωρίς ένα συγκεκριμένο πλάνο, επιτρέπεις άθελά σου στον άλλον να καθορίζει τους στόχους σου, ενώ ο «κύριος» αυτών, είσαι εσύ και μόνο.

  • Προσπάθησε να κατανοήσεις τους στόχους των άλλων ανθρώπων

Το πολυτιμότερο πράγμα που έχεις να κάνεις, είναι να αξιολογείς δίκαια και σωστά, τις βασικές προτεραιότητες τρίτων ατόμων.

Συχνά συμβαίνει, οι στόχοι των άλλων ατόμων να μην αποκλίνουν και πολύ από τους δικούς σου. Να είσαι σε θέση να τους δώσεις αυτό που χρειάζονται, ώστε να νιώθουν πως κέρδισαν.

Η πραγματικότητα είναι πως η διαπραγμάτευση γίνεται για τα χρήματα, το κέρδος ή την απώλεια… μα τις περισσότερες φορές, συμβαίνει να γίνεται πιο συναισθηματική και περίπλοκη. Για παράδειγμα: Συνειδητοποιώντας ότι μια οικονομική προσέγγιση δεν είναι το παν για κάποιον, σου δίνει περισσότερες ευκαιρίες να «παίξεις» , ενώ θα σου επιτρέψει να πετύχεις καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που ίσως είχες προβλέψει έως τώρα.

  • Διαπραγματεύσου με κάποιον, κατά προτίμηση στον δικό σου επαγγελματικό χώρο

Μην διαπραγματευτείς το οτιδήποτε, μέσω ενός e-mail. Είναι η χαρά του αδύναμου! Θα επωφεληθεί με κάτι τέτοιο. Θα του δώσεις τη δυνατότητα να αποφευχθεί μια άμεση face-to-face αντιπαράθεση, δίνοντάς του χρόνο να συντάξει την ισχυρότερη απάντηση. Επίσης, είναι εύκολα να παρεξηγήσεις τον τόνο της συζήτησης, το οποίο αποτελεί το πιο βασικό ζήτημα σε μια επικοινωνία μέσω ανταλλαγής μηνυμάτων.

Να επιδιώκεις μια συνάντηση, μια επαφή στο χώρο σου, στο δικό σου γραφείο, ώστε να νιώθεις και περισσότερη ασφάλεια και άνεση.

  • Δείξε ιδιαίτερη προσοχή στη γλώσσα του σώματός σου

Ο τρόπος που περπατάς και παρουσιάζεις τον εαυτό σου, ακόμα και ο τρόπος που κάθεσαι στο γραφείο, μετράνε και παίζουν ρόλο στη γενική σου εικόνα. Το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό μέρος μιας συζήτησης, είναι το λεκτικό μέρος. Μηνύματα που μεταφέρονται συχνά μέσα από εκφράσεις του προσώπου, διάφορες χειρονομίες, τη στάση του σώματος, ακόμα και μέσα από ηχητικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα έναν αναστεναγμό.

Μη νευριάζεις και μην είσαι απότομος στις εκφράσεις και τις κουβέντες σου. Μην «τρως» τα νύχια σου και μην κάθεσαι ποτέ στην άκρη του καθίσματος σου, καθώς αυτό σε κάνει να φαίνεσαι υπερβολικά πρόθυμος.  Μην καμπουριάζεις και μη χτυπάς τα νύχια σου στο γραφείο, γιατί αυτό μπορεί να μεταδώσει νευρικότητα, επιθετικότητα ή απογοήτευση. Μην παραδίνεις τα όπλα σου εύκολα, γιατί δείχνεις φοβισμένος και αγχωμένος.

Ανεξάρτητα από το πόσο γρήγορα χτυπά η καρδιά σου, μείνε όρθιος στη θέση σου, διατήρησε την επαφή σου με τα μάτια και επικεντρώσου ομοιόμορφα στην αναπνοή σου.

  • Άκου περισσότερο, μίλα λιγότερο

Συχνά συμβαίνει, όταν κάποιος θέλει να διαπραγματευτεί το οτιδήποτε να φλυαρεί ακατάπαυστα, καλύπτοντας έτσι το κενό της σιωπής.

Μία από τις ισχυρότερες και επιτυχημένες διαπραγματεύσεις, είναι να κάθεσαι και να ακούς. Όσο λιγότερο εμπλέκεσαι, φλυαρείς και λες ασυναρτησίες, τόσο το πιθανότερο να λάβεις περισσότερες πληροφορίες από τον συνομιλητή σου.

  • Να είσαι προετοιμασμένος να αποχωρήσεις

Αν παρατηρείς πως τα πράγματα δεν βαίνουν καλώς και πως δε συμβαδίζεις με τους όρους και τις απόψεις του συνομιλητή σου, έχεις πάντα την επιλογή να ζητήσεις λίγες ημέρες χρόνο για επανεξέταση των ζητημάτων και προγραμματισμό μιας επανασύνδεσης.

Μάθε να μην υποτιμάς τις δυνάμεις σου και την προσωπικότητά σου. Μάθε να διεκδικείς αυτά που αξίζεις και να κυνηγάς τους στόχους σου, όσο υψηλοί και να είναι. Αν δεν τους πετύχεις και φτάσεις μέχρι τα μισά, θα ξέρεις πως προσπάθησες. Άρα και πάλι θα είσαι κερδισμένος

Διάβασε επίσης, τις 10 Απαιτητικές Ικανότητες, που θα σε ανταμείβουν μια ζωή!

billionphotos-2142985

πηγή: businessinsider.com

Κοινοποίηση:

Σχετικά άρθρα

Related Posts

Σας άρεσε το blog μας;

Αρέσει σε %d bloggers: