Ελληνική Αγορά Εργασίας & News

7 Τρόποι να μάθεις να εργάζεσαι με κίνητρο. Όχι αντιδραστικά!

« Αυτό έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί την προηγούμενη εβδομάδα… η τελειοποίηση του σχεδίου αργεί… έχεις πολλά τηλέφωνα που πρέπει να πάρεις σήμερα και  να απαντήσεις σε εκατό emails ! »

Με το ξεκίνημα της ημέρας, αρχίζουν και οι υποχρεώσεις.  Γι’ αυτό πρέπει να έχεις δικό σου κίνητρο, να προγραμματίζεις το χρόνο σου σωστά. Έτσι, χωρίς περιττό άγχος πλέον, είσαι ευγενικός και προσιτός στους συναδέλφους σου, αλλά παραμένεις και εσύ ο ίδιος επικεντρωμένος και δημιουργικός στη δουλειά σου.

1. Κάθε Δευτέρα, να γράφεις στο σημειωματάριό σου λίγα πράγματα που πρέπει να κάνεις μέσα στην εβδομάδα.

Προσδιορίζεις έτσι τη δουλειά που μόνο εσύ μπορείς να κάνεις, ώστε να προχωρήσει και μεταφέρεις και κάποια στη λίστα του «ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν την επόμενη εβδομάδα»…

2. Να επεξεργάζεσαι τη λίστα προτεραιοτήτων σου.

Προσπάθησε να επικεντρώνεσαι στα πράγματα που είναι όντως σημαντικά για εσένα και να μην αποσπάσαι από άλλα ασήμαντα. Απλά ακύρωσέ τα!

3. Αφιέρωσε χρόνο να απαντήσεις στα emails, μόνο 2-3 φορές μέσα στη μέρα.

Ίσως τα emails ή τα τηλέφωνα να πέφτουν «βροχή» νωρίς το πρωί, το μεσημέρι ή αργά το απόγευμα. Τακτοποίησέ τα σε ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα και αν κάτι είναι επείγων, αντιμετώπισέ το άμεσα. Τα υπόλοιπα μπορούν να περιμένουν για λίγο. Η ευελιξία είναι το παν!

4. Σχεδιασμός των περιόδων, όπως ένα εξάμηνο στη σχολή!

Έτσι όπως οργανώνεις τα μαθήματα στη σχολή και φτιάχνεις ένα πρόγραμμα και το ακολουθείς πιστά, έτσι όρισε ημέρες και ώρες με πράγματα που έχεις να κάνεις, όπως για παράδειγμα μία συνάντηση ή ένα σημαντικό τηλεφώνημα κλπ.  Με αυτόν τον τρόπο δεν θα βρεθείς εκτός προγράμματος ποτέ.

coffee_and_night1

5. «Σπάσε» την πολλή δουλειά σε μικρότερα κομμάτια.

Συνήθως η πολλή και μαζεμένη δουλειά σου προκαλεί άγχος, με αποτέλεσμα να χρονοτριβείς και να μην κάνεις τίποτα. Γι’ αυτό, σπάσε την σε όσα μικρότερα μέρη μπορείς και αντιμετώπισέ την εύκολα και γρήγορα. Θα την έχεις ολοκληρώσει, πριν καν το καταλάβεις!

6. Μην  το πολυσκέφτεσαι! Απλά κάντο.

Μία δουλειά που μπορεί να τελειώσει σε πέντε λεπτά, μπορεί να γίνει τριαντάλεπτη, αν το σκέφτεσαι και το ξανασκέφτεσαι για να την εκτελέσεις. Χαλάρωσε και άφησε απλά το έμφυτο και φοβερό ένστικτό σου να σε οδηγήσει!

7. Τελευταίο και σημαντικότερο κομμάτι… Νιώσε όμορφα για αυτά που κατάφερες σήμερα.

Στο τέλος της ημέρας και λίγο πριν πας για ύπνο, κάνε την απογραφή σου, συλλογίσου τι κατάφερες σήμερα και επαίνεσε τον εαυτό σου για αυτήν τη φοβερή ημέρα που πέρασε.

πηγή: entrepreneur.comrelaxing_on_pc

 

Κοινοποίηση:

Σχετικά άρθρα

Related Posts

Σας άρεσε το blog μας;

Αρέσει σε %d bloggers: