Ελληνική Αγορά Εργασίας & News

Είναι ασφαλές το περιβάλλον στο Διαδίκτυο;

Τα τελευταία χρόνια, συνέπεια της παγκοσμιοποίησης, παρουσιάστηκε έντονο το φαινόμενο των επιθέσεων στο διαδίκτυο, με το ίδιο ιδιαίτερα αποδυναμωμένο και ευάλωτο σε επιθέσεις πλέον μεγάλης κλίμακας.

Αυτές οι επιθέσεις χαρακτηρίζονται ως μεμονωμένες ή οργανωμένες.

Οι αρχικές προϋποθέσεις ασφαλείας

Πρέπει να γνωρίζουμε πως το internet αρχικά, δεν είχε σχεδιαστεί για εφαρμογές, ειδικά ηλεκτρονικών πωλήσεων και ως εκ τούτου δεν υπήρξαν οι προϋποθέσεις ασφαλείας.

Σε σχέση με τις τηλεφωνικές πωλήσεις, οι ηλεκτρονικές πωλήσεις έχουν τεράστια κενά ασφαλείας.

Η ανωνυμία και το μηδενικό κόστος είναι δύο βασικοί παράγοντες ώστε το internet να γίνει πεδίο παρανόμων ενεργειών από πολλούς «ηλεκτρονικούς εγκληματίες».

sec

Παράνομες δραστηριότητες στο διαδίκτυο

Οι παράνομες δραστηριότητες ποικίλουν σε εύρος και στόχους. Υπάρχουν οι περιπτώσεις π.χ του παράνομου download αρχείων μουσικής, φωτογραφίας, video, άρθρων, αλλά ακόμα χειρότερα οι κλοπή προσωπικών δεδομένων, κωδικών ασφαλείας ή e-mails, με σκοπό την παράνομη χρήση για υπεξαίρεση χρηματικών ποσών από λογαριασμούς χρηστών ή την δολιοφθορά σε συγκεκριμένους ιστότοπους  εξυπηρετώντας κάποια συμφέροντα.

Ο αντίλογος όμως έχει διαμορφωθεί και ενδυναμώνει με την έρευνα και την επένδυση κεφαλαίων για την ασφάλεια.

Απευθυνόμενοι μόνο στους ειδικούς της ασφαλείας στο διαδίκτυο μπορούμε να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα μας στο χώρο και να γλυτώσουμε από τα περιττά έξοδα και την ενδεχόμενη ταλαιπωρία που συνεπάγεται η άγνοια, ο φόβος και η παραπληροφόρηση.

Εάν χρειάζεστε:

  • ασφάλεια, σύμφωνα με το διεθνές πρωτόκολλο ασφαλείας,
  • 24/ωρη υποστήριξη,
  • άμεση τεχνική υποστήριξη..

διαβάστε για ολοκληρωμένα πακέτα φιλοξενίας & υποστήριξης:

edo1

Σχετικά άρθρα

Related Posts

error

Σας άρεσε το blog μας;

Αρέσει σε %d bloggers: