Scroll Top

Η ιστοσελίδα που παραλάβατε μήπως δεν είναι αυτή που παραγγείλατε;

mockup

Αναγνωρίζοντας πλέον την ανάγκη για μια παρουσία στο διαδίκτυο, ο σύγχρονος επιχειρηματίας  αναζητά τον καλύτερο τρόπο παρουσίασης των προϊόντων και υπηρεσιών του.

Αλλά παρά την καλή διάθεση για αυτό, η άγνοια του αντικειμένου και  η κακή  επιλογή κυρίως, των κατάλληλων συνεργατών κατασκευαστών ιστοσελίδων, οδηγεί σε καταστροφικά αποτελέσματα.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά και ας απαντήσουμε στα ερωτήματα που σας έχουν δημιουργηθεί διαβάζοντας το άρθρο αυτό.

  • Πότε ξεκινάμε την κατασκευή μιας Ιστοσελίδας;

Ξεκινάμε πάντα με το σκεπτικό ότι την έχουμε ανάγκη στην παρούσα φάση της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας.

Έναρξη Κατασκευής Δυναμικής Ιστοσελίδας – Εταιρείας

  • Ποιος θα ασχοληθεί με τη διεκπεραίωση της κατασκευής και της συντήρησης;

Δεν πρέπει να ξεκινά να κατασκευάζεται μία ιστοσελίδα αν δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος εκπρόσωπος του επιχειρηματία, γνώστης του αντικειμένου του, ο οποίος θα αναλάβει μετά από τη σχετική εκπαίδευση την ενημέρωση της  και θα επικοινωνεί  με την κατασκευαστική εταιρεία για όποιες ανάγκες προκύψουν.

  • Πώς κτίζεται μια ιστοσελίδα;

Θα την παρομοιάζουμε με μια οικοδομή η οποία για να κτιστεί χρειάζεται φυσικά ένα αρχιτεκτονικό σχέδιο, μια κάτοψη που θα περιγράφει τους χώρους οι οποίοι είναι απαραίτητοι σύμφωνα με τις ανάγκες του επιχειρηματία.

  • Ποιος φτιάχνει αυτό το αρχιτεκτονικό σχέδιο (Mockup);

Η κατασκευάστρια εταιρεία η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή της ιστοσελίδας οφείλει να καταγράψει επακριβώς τις ανάγκες του επιχειρηματία  και να προτείνει τις σχεδιαστικές λύσεις που θα τον ωφελήσουν. Οι ανάγκες αυτές ενδεχομένως να αλλάξουν εν καιρώ και μετά την δημοσίευση του site.  Τότε γίνεται νέο αρχιτεκτονικό σχέδιο (Mockup), και επαναπροσδιορίζεται ο σχεδιασμός του site.

  • Τι απεικονίζει ένα αρχιτεκτονικό σχέδιο (Mockup) για μια ιστοσελίδα;
  1. Τo menu των κατηγοριών και υποκατηγοριών  (δέντρο), του περιεχομένου της ιστοσελίδας.
  2. Τους χώρους προβολής περιεχομένου.
  3. Σημειώνονται κωδικοί χρωμάτων που αφορούν το design.
  4. Σημειώνονται τρόποι προβολής περιεχομένου (κείμενα, εικόνες, slider, gallery, video  κλπ).
  • Πότε έχουμε ένα “ευτυχισμένο τέλος” για την κατασκευή της ιστοσελίδας;

Όταν οι ημερομηνίες δημοσίευσης του έργου τηρηθούν και η ιστοσελίδα είναι αυτή ακριβώς που έχει συμφωνηθεί.

  • Πως προλαμβάνουμε το “ναυάγιο” της ιστοσελίδας πριν και κατά την κατασκευή της;
  1. Ο επιχειρηματίας καταρχάς, συγκεντρώνει έγκαιρα το υλικό που θα φιλοξενήσει η ιστοσελίδα του. Τα χρονοδιαγράμματα που έχουν οριστεί πρέπει να τηρούνται.
  2. Η κατασκευάστρια εταιρεία προχωρά στη κατασκευή του site, αφού πρώτα έχει στα χέρια της το τελικό αρχιτεκτονικό σχέδιο (Mockup), το οποίο ακολουθεί χωρίς παρακλήσεις ώστε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που έχουν συμφωνηθεί.

Ως  επιχειρηματίας λοιπόν, γνωρίστε τα κύρια συστατικά: ΠΟΤΕ, ΠΟΙΟΣ, ΠΩΣ και ΤΙ, που προσδιορίζουν την επιτυχημένη παρουσία σας στο διαδίκτυο.

Ποιες ιστοσελίδες πετυχαίνουν; Δείτε μερικά ενδιαφέροντα case studies, εδώ.

Related Posts